TARA BANATULUI

DUNAREA LA CAZANE BANAT- HUNEDOARA

3
 
Transport
Perioada 08 – 13 SEPT 2020
Tarif
 
268
/ persoana

TARA BANATULUI –

DUNAREA LA CAZANE BANAT- HUNEDOARA

Horezu – Targu Jiu – Valea Cernei – Baile Herculane – Orsova – Cazanele Dunarii – Timisoara - Prislop – Hunedoara – Sibiu


Program efectuat anual incepand cu 2013

08 – 13 sept 2020 

 

*CIRCUITE FACUTE IN PLIN SEZON  SI FARA OPTIONALE CONTRA COST

 

 

 

 

Ziua 1 BUCURESTI – BAILE HERCULANE

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 06:15, in parcarea de la Parcul Izvor. Deplasare pe ruta Bucuresti – Pitesti - Horezu – Targu Jiu – Baile Herculane (420 km). Se viziteaza: MANASTIREA HOREZU (cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, 1688-1714), ATELIERUL MESTERULUI OLAR PIETRARU (atelier si expozitie cu vanzare, cele mai calitative produse din Horezu), PESTERA MUIERII (sculptata în calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul. Este prima pestera electrificata din Romania si cea mai impresionanta pentru turisti), TARGU JIU SI OPERELE LUI BRANCUSI (Coloana Infinitului – panoramic, Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor), MANASTIREA TISMANA (cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, avand un rol primordial în mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani), Valea si Muntii Cernei. Cazare si cina in Baile Herculane.

Ziua 2 BAILE HERCULANE - ORSOVA

Mic dejun. Deplasare pe ruta Baile Herculane – Orsova – Dubova - Baile Herculane (100 km). Tur pietonal si prezentarea obiectivelor din BAILE HERCULANE, PLIMBARE CU BARCILE PE DUNARE (Rezervatia Naturala Cazanele Mari si Mici, Chipul lui Decebal, Manastirea Mraconia, Pestera Ponicova, Grota Veterani), MUZEUL REGIUNII PORTILE DE FIER (renovat timp de 3 ani si redeschis pentru publicul larg), vizita la MUZEUL HIDROCENTRALEI PORTILE DE FIER (simbol al energeticii romanesti, rod al colaborarii romano-iugoslave, prezinta caracteristicile generale ale Dunarii, datele hidrologice si marturii materiale ale asezarilor umane din zona). Cazare si cina in Baile Herculane.

Ziua 3 BAILE HERCULANE - ORAVITA

Mic dejun. Deplasare pe ruta Baile Herculane – Anina – Oravita - Baile Herculane (280 km). Se viziteaza: MORILE DE APA DE LA RUDARIA, CASCADA BIGAR (apa izbucului Bigar, bogata în calcar, se varsa în raul Minis de pe un prag stancos, formand o cascada de tuf calcaros), CALATORIE CU TRENUL INTRE ANINA SI ORAVITA (cea mai veche cale ferata montana din Sud-Estul Europei, o minunatie tehnica care strabate un peisaj mirific. Aproape toata calea ferata este realizata din tunele, poduri si strapungeri în stanca), PRIMA FARMACIE MONTANISTICA si TEATRUL VECHI „MIHAI EMINESCU” (Oravita ofera primul edificiu teatral din cultura romana, prima cale ferata, prima cladire a unei gari sau prima cale ferata montana. La acestea se adauga si prima farmacie care servea minerilor si localnicilor). Cazare si cina in Baile Herculane.

Ziua 4 BAILE HERCULANE – TIMISOARA

Mic dejun. Deplasare pe ruta Baile Herculane - Caransebes – Lugoj - Timisoara (190 km). Se viziteaza: PIATRA SCRISA (exista multe traditii care vorbesc despre recunostinta oamenilor pentru ca au scapat dintr-o primejdie, necesitatea credinciosului de a aduce jertfa lui Dumnezeu, chiar si atunci cand i se intampla o tragedie, TUR PIETONAL CU VIZITAREA OBIECTIVELOR DIN CENTRU TIMISOAREI. Cazare si cina in Timisoara.

Ziua 5 TIMISOARA – HUNEDOARA

Mic dejun. Deplasare pe ruta Timisoara – Recas – Lugoj – Otelu Rosu - Hunedoara (220 km). Se viziteaza: SARMIZEGETUSA (ruinele Ulpiei Traiana Sarmisegetusa), MANASTIREA PRISLOP (Mormantul Parintelui ARSENIE BOCA)CASTELUL CORVINILOR (numit si Castelul Hunedoarei sau al Huniazilor, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania). Cazare si cina in Hunedoara.

Ziua 6 HUNEDOARA - BUCURESTI

Mic dejun. Deplasare pe ruta Hunedoara – Sibiu – Bucuresti (430 km). Se viziteaza: CETATEA CALNIC (Kelling, unul din monumentele de arhitectura cele mai interesante din secolul al XIII-lea, ocupa un loc special intre fortificatiile ridicate de sasii transilvaneni), COMPLEXUL NATIONAL MUZEAL "ASTRA" din Sibiu (cea mai vasta structura etnomuzeala din Romania, muzeul în aer liber se întinde pe o suprafata de 96 ha si sunt expuse case si obiecte din toate zonele Romaniei). Sosire in Bucuresti in jurul orei 21.00.

 

 

TARIF 1.300 LEI / persoana

 

Perioade circuit

·  08 – 13 sept 2020

 

TARIFUL INCLUDE

·    Transport cu AUTOCAR/MIDIAUTOCAR modern, cu climatizare, clasificat minim 3*

·    5 CAZARI la pensiuni / hoteluri, clasificare echivalenta 3 *

·    Masa in regim DEMIPENSIUNE: mic dejun si cina

·    EXCURSIILE prezentate in program

·    GHID insotitor pentru intrega perioada

 

Tariful nu include

·    Alte mese, taxe si cheltuieli personale

·    Intrarile la obiectivele turistice, care insumeaza aproximativ 100 lei

 

BINE DE STIUT

·    Supliment camera single: 300 lei (2 camere single alocate pe fiecare circuit)

·    Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener, nu vor plati supliment

·    Așezarea în autocar va fi realizată conform diagramelor, în funcție de ordinea înscrierii turiștilor

·    Copil 2 – 8 ani cazat in camera dubla cu doi adulti are reducere 300 lei

·    Grup minim: 36 persoane. Pentru grup intre 25 - 35 persoane platitoare, circuitul se va organiza, dar va trebui platit un supliment de 60 lei / persoana

·    Avans la inscriere 500 lei / persoana

·    Organizatorul poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute, ordinea vizitelor se poate modifica

·    Camerele sunt repartizate de catre receptia unitatii de cazare, paturile pot fi matrimoniale sau separate, nu se poate garanta un anumit tip de pat, dar se va tine cont de prioritati

·    Unele unitati de cazare nu au lift.

Solicita circuitul

Trebuie sa fii de acord cu conditiile prelucrarii datelor personale.