Trecut si prezent la Veliko Tarnovo si Etar

Mestesuguri traditionale bulgare

 
Transport
Tarif
 
35
/ persoana

Itinerar: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Etar - Bucuresti

Loc de intalnire: ora 05:45, parcare Piata Victoriei - Bucuresti

Plecare: ora 06:00 in 04.07.2020

 

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 05:45 in parcarea din Piata Victoriei din Bucuresti.

La ora 06:00 vom pleca spre destinatia noastra, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo.

 

Veliko Tarnovo, oras medieval si veche capitala a Bulgariei, resedinta regiunii cu acelasi nume, este situat intr-o zona cu cele mai frumoase peisaje si are cel mai glorios trecut istoric. Este cunoscut si ca “Orasul Tarilor”, fiind capitala Taratului vlaho – bulgar, intre anii 1185 – 1393. Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets, orasul vechi intinzandu-se pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita si Sveta Gora.

Vom vizita impreuna Cetatea Tsaravets - una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Bulgaria - unde vom descoperi peste 7000 de ani de istorie, Palatul Tarului si Patriarhia Bulgariei, un loc plin de legende.

Ne vom continua apoi incursiunea catre centru vechi al orasului, nu inainte de a vizita Biserica Sfintii 40 Mucenici (muzeu).

In centrul istoric vom face un tur pietonal si ne vom bucura de arhitectura inedita a constructiilor si de frumusetea strazilor vechi. Vom avea timp la dispozitie pentru a hoinari prin atelierele  mestesugaresti, magazinele de suveniruri si cristale sau prin cele antichitati. De asemenea, nu trebuie sa ratam renumitele cosmetice cu aroma de trandafiri.

In jurul pranzului ne vom deplasa catre Muzeul Etnografic Etar, primul sic el mai frumos muzeu in aer liber de acest tip. Vom simti impreuna mirosul trecutului, vom vedea puterea miraculoasa a apei, care curge prin jgheaburile celor 10 mori de apa.

Ne vom bucura de arhitectura renascentista a caselor traditionale bulgaresti si ne vom ospata din bucataria traditionala bulgara, considerata drept una dintre cele mai sanatoase din Europa.

Plecare din Etar la ora 18.00.  

Sosire Bucuresti aprox. ora 21.00.

 

~ FINAL SERVICII ~

 

 

TARIF EXCURSIE: 35 EURO/persoana*

 *tariful este calculat pentru un grup de minim 30 persoane. In cazul in care grupul nu atinge numarul minim, agentia isi rezerva dreptul de a anula sau reprograma excursia.

 

DETALII PLATA

 ·       la confirmarea rezervarii: 50%

        ·       cu 14 zile inaintea plecarii: 50%

 

Pentru plecari in mai putin de 14 zile, tariful se va achita integral in momentul confirmarii.

Plata se va realiza in unul dintre conturile specificate pe factura.

 

Nota:

 

Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

SERVICII INCLUSE

·       transport autocar/minibus clasificat pentru curse internationale

·       ghid de turism atestat

·       vizite: Veliko Tarnovo, Muzeul Etnografic Etar

·       intrarea la Cetatea Tsarevets 

·       intrarea la Muzeul Etar 

 

 

 

  

SERVICII SUPLIMENTARE

·      intrarile la alte obiective turistice

·      asigurarea medicala

·      alte cheltuieli personale

Reguli generale de organizare si desfasurare a transportului de persoane privind masurile pentru prevenirea cu noul coronavirus SARS CoV-2

 

      1.       Pentru accesul la bordul mijlocului de transport si pe toata durata calatoriei, pasagerii sunt obligati sa poarte masca de protectie, astfel incat sa le acopere gura si nasul.

      2.       Pentru transportul rutier international de persoane, in punctele de imbarcare, operatorii de transport au obligatia de a asigura masurarea temperaturii cu dispozitive tip termoscanner pentru fiecare pasager. Se va refuza imbarcarea persoanelor cu o temperatura >37,3°C si li se va recomanda sa consulte de urgenta medicul de familie.

      3.       Spatiul destinat conducatorului mijlocului de transport va fi separat fizic sau primul rand de scaune va fi pastrat liber, pentru a evita interactiunea sociala.

      4.       La imbarcare/debarcare, pasagerii trebuie sa respecte o distanta minima de siguranta unul fata de celalalt.

      5.       Accesul pasagerilor in mijlocul de transport se realizeaza pe usa din fata, iar coborarea se realizeaza pe cealalta/celelalte usa/usi, daca aceasta/acestea exista.

Solicita excursia

Trebuie sa fii de acord cu conditiile prelucrarii datelor personale.