Constantinopole - 1000 de ani, capitala lumii crestine!

- city-break - 3 zile -

 
Transport
Perioada 20-23.08.2020
Tarif
 
140
/ persoana

Loc de intalnire: ora 21:30, parcare Piata Victoriei - Bucuresti

Plecare: ora 22:00 in 20.08.2020

 

ZIUA 1, joi – PLECARE DIN BUCURESTI

Intalnirea cu ghidul atestat va avea loc la ora 21:30 in parcarea din Piata Victoriei din Bucuresti.

La ora 22:00 vom pleca spre destinatia noastra, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse - Stara Zagora – Svilengrad - Capitan Andreevo – Edirne - Istanbul (aprox. 650 km).

Noaptea o vom petrece la bordul autocarului.

 

ZIUA 2, vineri - SOSIRE IN ISTANBUL

Sosire Istanbul dimineata. Tur Ecumenic cu vizitarea bisericelor ortodoxe din Istanbul.

Patriarhia Ecumenica cu Biserica Sf. Gheorghe - aici se afla moastele Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur (sf. capadocian), Sf. Ierarh Grigorie Teologul (sf. capadocian), Sfintei Mucenite Eufimia, ale Sf. Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni, tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ocrotirea Bizantului si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus.

Biserica Vlaherne - unde s-a cantat intaia oara Aparatoare Doamna atunci cand Maica Domnului a salvat cetatea Bizantului. Aceasta este biserica Vesmantului Sfintei Fecioare Maria. Ajutorul ocrotitor al Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu de la Vlaherne, este evocat in imnul acatist si sarbatoarea numita Acoperamantul Maicii Domnului de la 1 octombrie.

Manastirea Izvorul Tamaduirii - in care se afla izvorul tamaduitor al Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu. Datorita tamaduirilor savarsite la acest sfant sanctuar s-a generalizat in intreaga Ortodoxie, sarbatoarea din Vinerea Luminata, numita Izvorul Tamaduirii. 

Biserica romaneasca Sf. Muc. Paraschevi - construita in anul 1692 de domnitorul martir C-tin Brancoveanu. Aici se afla moastele Sf.Arghira ocrotitoarea femeilor si a croitoreselor.

Check-in hotel 3* Istanbul 

Seara Tur Piata Taksim.

Cazare la hotel 3* in Istanbul

 

ZIUA 3, sambata – ISTANBUL

Dupa servirea micului dejun, va propunem un tur pietonal printre “comorile Istanbulului”: Agia Sofia, unde vechea biserica crestin ortodoxa ce a fost transformata in moschee ne va intampina.

La Moscheea Albastra (construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia) - cea mai mare moschee din Istanbul, vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei. In apropierea acestora ne asteapta si Palatul Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole, precum si Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici) unde putem admira cele 336 de coloane scufundate printre care se plimba sutele de pestisori viu colorati. In incheiere putem face o plimbare la Hipodromul ce dateaza din perioada romana si in care s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase activitati sportive, curse si jocuri.

Timp liber pentru vizita si shopping: Bazarul Egiptean de mirodenii urmat de Marele Bazar si zona Laleli, zone de cumparaturi preferate atat de localnici, cat si de turisti. Marele Bazar din Istanbul este una din cele mai mari piete acoperite din lume avand 60 de strazi si 5.000 de magazine, atragand zilnic intre 250.000 si 400.000 de vizitatori. Este cunoscut pentru bijuterii, ceramica pictata manual, covoare si broderii.

Spre seara ne vom imbarca la bordul croazierei Bosfor pentru a admira frumusetea orasului noaptea.

Restul serii il vom petrece in stil traditional turcesc, intr-un restaurant se imbina bucatele traditionale cu muzica si dansul. Vom avea astfel ocazia sa ne “teleportam” in vremurile celor 1001 nopti din povestile Seherezadei.

Cazare la hotel 3* in Istanbul

 

ZIUA 4, duminica – PLECARE DIN ISTANBUL

Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 24.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

 

~ FINAL SERVICII ~

TARIF EXCURSIE:  140 EURO / PERSOANA*

SUPLIMENT CAMERA SINGLE: 50 EURO

*tariful este calculat pentru un grup de minim 30 persoane. In cazul in care grupul nu atinge numarul minim, agentia isi rezerva dreptul de a anula sau reprograma excursia.

 

DETALII PLATA

·       la confirmarea rezervarii: 30%

·       cu 30 zile inainte de plecare: 70%

 

       Pentru plecari in mai putin de 30 zile, tariful se va achita integral in momentul confirmarii.

     Plata se va realiza in unul dintre conturile specificate pe factura.

 

Nota:

·       Toate intrarile la obiectivele turistice in Turcia se achita in moneda nationala – lira turceasca;

·       Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

·       Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele modificari ale tarifelor de intrare la obiectivelor turistice;

·       Agentia se obliga sa respecte toate regulile generale de organizare si desfasurare a transportului privind masurile pentru prevenirea cu noul coronavirus SARS CoV-2

SERVICII INCLUSE

·       transport cu autocar/minibus licentiat curse internationale

·       cazare 2 nopti la hotel 3* in Istanbul;

·       Regim mese: mic dejun;

·       tur pietonal de oras in Istanbul;

·       ghid atestat insotitor

SERVICII SUPLIMENTARE

       ·       asigurarea medicala de calatorie – 36 lei/persoana (optionala, dar recomandata)

       ·       croaziera pe Bosfor – 25 euro/persoana

       ·       tur noaptea in Piata Taksim – 5 euro/persoana

       ·       seara traditionala turceasca – 35 euro/persoana

       ·       intrarile la obiectivele turistice:

o   Palatul Topkapi – 100 TL

o   Muzeul Sf Sofia – 100 TL

o   Basilica Cisterna – 40 TL

       ·       alte cheltuieli personale

Reguli generale de organizare si desfasurare a transportului de persoane privind masurile pentru prevenirea cu noul coronavirus SARS CoV-2

 

1.      Accesul in mijloacele de transport este conditionat de purtarea obligatorie a unei masti medicale sau non-medicale, care sa acopere gura si nasul;

2.      Se va asigura maximizarea ratei de ventilatie a sistemului de aer conditionat (fara recircularea aerului din interior) in timp ce vehiculul este in functiune.

3.      Se va efectua obligatoriu curatenia si dezinfectia la inceputul si la finalul cursei. Va fi evitata maturarea uscata si alte actiuni mecanice pe suprafete potential contaminate pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusul. Se vor utiliza in schimb metode de curatare umeda.

4.      Conducatorii vehiculelor au obligatia de a pastra distanta fizica de cel putin 1 m in timpul pauzelor si perioadelor de repaus pe drum, evitandu-se contactele cu alte persoane (soferi, pasager, persoane adiacente parcursului, etc).

5.      La imbarcare/debarcare, cat si pe timpul deplasarii, pasagerii vor respecta o distanta de minim un metru unul de celalalt.

Solicita excursia

Trebuie sa fii de acord cu conditiile prelucrarii datelor personale.