WEEK-END DE VIS IN DELTA DUNARII

Pachet 3 zile, 2 nopti - plecare in fiecare vineri

3
 
plecari in fiecare vineri in intervalul 15.05.2020 - 30.10.2020
Tarif
 
170
/ persoana / pachet

ZIUA 1, vineri – SOSIRE IN SULINA

Transport pe cont propriu pana la Pontonul Carpatia Tour din Tulcea.

     In jurul orei 11:00 ne vom imbarca pe vaporul de croaziera de la Pontonul Carpatia Tour si pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii), pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca. 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem lebede, lisite, rate, gaste, sitari de mal, sorecari, ierete, soimi de iarna, vulturi codalb, starci si chiar pelicani creti. Gustare pe vaporul de croaziera.

      Strabatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunarii, un lac deosebit de frumos si bogat in fauna. In cazul zilelor cu vant puternic si valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide daca traversam sau nu lacul.

     Ajungem la Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

         Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere si Bogdaproste – ambele lacuri, pe timpul verii prezinta o vegetatie submersa bogata (bradis) dar si nuferi albi din loc in loc. In aceasta zona avem toate sansele sa intalnim lebede, cormorani si egrete. Dupa aceea coboram pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de acolo pe bratul Sulina spre Musura-Insula K, unde vom putea admira apusul de soare. Continuam catre orasul Sulina - un loc unic in lume, unde isi dorm somnul de veci, laolalta, printi, printese si pirati, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun povestile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunarii isi iau un parelnic adio de la Batranul continent si se varsa in Marea Neagra, este un loc al confluentelor. (Durata croazierei 6-7 ore)

       Odata ajunsi in Sulina, ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin. Servirea cinei.

ZIUA 2, sambata – SULINA

         Dupa ce servim micul dejun, 8:00 dimineata, avem posibilitatea sa ne bucuram de o excursie (optional) la Padurea Letea unde vom gasi fasii alternative de desert, cu vegetatie specifica acestor zone si fasii de padure cu stejari de lunca seculari, cu unica lor adaptare de a creste pe stratul subtire de teren fertil ce acopera nisipul sarat al fostului fund de mare, alaturi de vegetatia specifica de padure subtropicala, padurea Letea fiind cea mai Nordica padure subtropicala din Europa. Pe langa 10 specii de orhidee, asparagus si alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei si alti arbori.Servirea pranzului.

              Ulterior, va invitam sa vizitam orasul si sa descoperim impreuna cateva dintre minunatiile acestuia. Desi este un oras mic, Sulina are o istorie impresionanta datorita faptului ca, in sec. XIX, a avut statutul de port liber, statut conferit de Comisia Europeana a Dunarii, bucurandu-se astfel de neutralitate pe timp de pace si razboi, ceea ce i-a asigurat o dezvoltare economica rapida. Printre perlele zonei se regaseste Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunarii, Biserica Sf. Alexandru si Sf. Nicolae si nu in ultimul rand faimosul cimitir unde sunt ingropati pirati, printese si marinari din intreaga lume.

          La apusul soarelui vom merge in excursie in locul unde marea imbratiseaza Dunarea, acolo unde culorile diferite se amestecă si totusi fiecare isi pastrează autonomia.

            Seara vom servi cina pescareasca in cadrul restaurantului din hotel.

ZIUA 3, duminica – PLECARE DIN SULINA

           Mic dejun. Mic dejun.Ne imbarcam in barcile rapide si ne intoarcem catre Tulcea (durata calatoriei 1 si 30 min.)

 

~ FINAL SERVICII ~

TARIF EXCURSIE:  170 EURO / PERSOANA*

 

DETALII PLATA

        ·       la confirmarea rezervarii: 30%

       ·       cu o luna inainte de plecare: 70%

 

In cazul in care plecarea are loc in mai putin de 30 zile de la rezervare, tariful se va achita 100% in momentul confirmarii.

Plata se va realiza in unul dintre conturile specificate pe factura.

 

Nota:

In cazul in care nu se va strange un grup de 20 de persoane transferul Tulcea-Sulina si retur se va organiza cu barcile rapide.

In functie de cotele apelor traseul de intoarcere cu croaziera poate suferi modificari.

La cerere putem asigura cazarea si la locatii pe uscat.

 

Pentru grupuri organízate, minim 15-20 pers putem asigura:

– Transfer Bucuresti – Tulcea si retur cu microbuzul , tarif 150 lei / pers;

SERVICII INCLUSE

 

        ·      2 nopţi de cazare la Hotel Plutitor Carpatia „Sf. Constantin 3*;

        ·      Regim masa: pensiune completa;

        ·     Croaziera prin salba de lacuri din Delta Dunarii -Tulcea – Mila 23 – Crisan – Sulina (6-7 ore) si retur Sulina-Tulcea cu barca rapida (1:30 min.);

        ·      Gustare pe vasul de croazieră;

        ·      Asistenta turistica in prima parte a croazierei;

 ·       Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră. 

 

SERVICII SUPLIMENTARE

 

·       Pădurea Letea – safari, 6h – 90 lei / pers. (Supliment prânz: 50 lei / pers.);

       ·       Excursie Răsarit de soare în Golgul Musura:2 h – 50 lei/pers.

       ·       Excursie Lacul Roșu 3 h 60 lei/pers.

       ·       Excursie Mila 3, canalul cu sălcii , 1h ,30 min- 35 lei/pers

       ·       Excursie Sf. Gheorghe 4-5h-100 lei/pers

Solicita vacanta

Trebuie sa fii de acord cu conditiile prelucrarii datelor personale.